Eerste twee stappen naar het creëren van veerkracht

Wanneer het leven je door elkaar schudt en je je gestrest voelt kan het moeilijk zijn je veerkrachtig en daadkrachtig te voelen. Veerkracht helpt je om te gaan met chaos en overweldigende gevoelens. Maar hoe creëer je veerkracht als je gevoel hebt dat je geen kant op kunt, dat je schaakmat bent?

De eerste stap is dingen te verwijderen die onnodige stress veroorzaken. De tweede stap is dingen te doen die je helpen je weer opgeladen en energiek te voelen. Deze twee stappen zullen je misschien niet helemaal volledige veerkracht brengen, maar ze zijn de belangrijkste eerste stappen van jouw reis.

Stap 1: Verwijder Extra Stress

Enige stress is onvermijdelijk en zelfs wenselijk. Wensen dat je een leven leidt zonder stress zal je eigenlijk alleen maar meer stress opleveren. Als je overspoeld wordt door stress, kan het wegnemen van een deel ervan jou helpen ruimte vrij te maken om meer veerkracht te creëren, waardoor je je minder klem gezet voelt. Als je de extra stress niet wegneemt, zul je nooit de dingen doen die je nodig hebt om voor jezelf te zorgen of om jouw geest te trainen veerkrachtiger te worden.

Enkele voorbeelden:

Als je veel drinkt, breng het aantal glazen per avond terug tot 1-2 glazen wijn per avond. Voor sommigen is nul misschien nog beter, maar het heeft geen zin jou te vragen met alcohol te stoppen als je je overspoeld voelt door stress

Ook minder roken of gebruik van andere verdovende middelen of drugs kan een grote hulp zijn
Als je tot laat in de nacht doorwerkt, Kan het helpen, indien mogelijk, eerder te stoppen Verminder je werkdruk een beetje, als je daartoe in staat bent
Zeg niet meer overal ja op en vergader minder. Stel prioriteiten…wat is echt noodzakelijk?
Als je ruzie met iemand hebt, laat het even rusten. Neem een adempauze en laat jezelf tot rust komen Als je tot diep in de nacht televisie kijkt of spelletjes speelt en weinig slaap krijgt, verminder dat die uren geleidelijk Als je nieuws kijkt of online dingen leest die je van streek of boos maken, stop daar dan een tijdje mee
Stop met sociale media als dat je angstig maakt of irriteert

Het verwijderen van deze stressoren zal je helpen om weer op adem te komen.

Complementeer Jezelf

Ik bedoel niet dat je een spa weekend moet nemen (al zou dat geweldig zijn!) …

Ik bedoel kleine dingen doen die je helpen je meer opgeladen en gesetteld te voelen. Het zijn die kleine dingen die jou aanvullen en opladen, zodat je de wereld beter aankunt.

Bijvoorbeeld:

* Maak wandelingen in de natuur

* Neem een helende massage, die je weer laat aarden en in contact laat voelen met je lichaam
* Creëer ruimte om te lezen, thee te drinken, een bad te nemen, dagboeken te schrijven
* Praat regelmatig met iemand, persoonlijk of via de telefoon
* Doe dutjes
* Zorg voor een betere nachtrust
* Neem een weekend vrij
* Geniet van de zon, als die er is waar je bent
* Neem momenten van stilte en diepe ademhaling gedurende uw dag

Deze kleine dingen kunnen een enorm verschil maken.

Met deze stappen krijg je misschien nog niet helemaal je veerkracht terug, maar je hebt jezelf gegeven wat je nodig hebt om verdere stappen te zetten in het veranderen van je denkpatronen en het beoefenen van veerkracht.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *